Капитанът на "Титаник" бил в нетрезво състояние в нощта на сблъсъка

В писмо от оцеляла пътничка, публикувано във в. „Сън“, пише, че в нощта на сблъсъка капитанът Едуард Смит е бил в нетрезво състояние.   Той бил в ресторанта на кораба до късно и по

2012-03-09 14:37:00
Капитанът на
Снимка: Reuters

В писмо от оцеляла пътничка, публикувано във в. „Сън“, пише, че в нощта на сблъсъка капитанът Едуард Смит е бил в нетрезво състояние.

 

Той бил в ресторанта на кораба до късно и по време на катастрофата все още е бил пиян. В историческите книги, написани за „Титаник“, пише, че капитанът посетил изискано парни в първа класа, малко преди да отиде в кабината си. Той бил събуден след полунощ и за последно бил видян на мостика, преди да потъне заедно със своя кораб.

 

Веднага след случилото се се появиха слухове, че Едуард Смит може да не е бил трезвен по време на злополуката, но досега не е имало никакви доказателства.

 

 

Г-жа Ричард решила да напише писмо до близките си, докато била на борда на спасителния кораб „Карпатия“. Тя пише, че „Титаник“ се ударил в айсберг в 11 вечерта в неделя. Капитанът пиел в ресторанта и неговите помощници управлявали кораба. Според жената той е виновен за случилото се. Тя, двете й деца и майка й имали късмет да се качат в последната спасителна лодка, но брат й Джордж починал при трагичните обстоятелства.

 

Писмото на Емили Ричард бе представено пред света по случай 100-годишнината от катастрофата. Тя се качила на „Титаник“, защото отивала при съпруга си в Охайо заедно с двете си деца и нейната майка. Двете писма на жената били предложени на търг от аукционната къща „Хенри Олдридж и синове“ с първоначална цена от 20 000 британски лири.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Julius
преди 12 години

На Титаник или Коста Конкордия? :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия